به گزارش مشرق، ۲۱ ماه پس از نخستین مورد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا، اقتصاد این کشور همچنان متزلزل است و مشاغل و خانوارها در تلاش برای سازگاری با آنچه بسیاری امیدوار بودند اختلال موقتی باشد، هستند.
به گزارش «واشنگتن پست»، عدم اطمینان، راه پیش روی اقتصاد آمریکا را مبهم میکند.
زنجیرههای تامین عقب مانده باعث شده است که کشتیها خارج از بنادر اصلی آمریکا معلق باشند.
هزینه رزرو رستورانها ماههاست که افزایش یافته و این در حالی است که آمریکاییها به این فکر میکنند که آیا در شرایط همه گیری از نظر اقتصادی احساس امنیت میکنند یا نه.
در همین حال، میلیونها آمریکایی در پی اخراج از بازار کار با مشکل روبرو شده و میلیونها نفر در این وضعیت گرفتار شدهاند؛ دستمزدها متغیر است و مردم با سرعت بی سابقهای شغل خود را تغییر میدهند.
در حالی که پیش بینی میشود رشد اقتصادی امسال آمریکا به ۶ درصد برسد، مقامهای کاخ سفید و فدرال، اختلال اقتصادی را که در دومین سال همه گیری ادامه خواهد داشت، دستکم گرفتهاند.
اکنون به نظر میرسد که بسیاری از این موضوعات، اعم از اقتصادی و ویروسی تا سال ۲۰۲۲ و شاید فراتر از آن ادامه خواهند یافت.
«دایان سوانک»، اقتصاددان ارشد «گرنت تورنتون»، میگوید «هیچ نقشه راهی برای بازکردن اقتصاد جهانی در شرایط همه گیری وجود ندارد و مردم همچنان فراموش میکنند که ما هنوز در یک بیماری همه گیر هستیم.»
«سوانک»، میگوید که اکنون بهبودی نه تنها باید آنچه را که از دست داده بود برطرف کند، بلکه باید زخم آسیبها پس از ارزیابی مجدد آینده کارگران و صنایع آسیب دیده، التیام یابد.
بسیاری از شرکتهایی که سعی میکردند به سرعت بازگشایی شوند، شکایت کردند که یافتن کارگرانی که مایل به دریافت همان حقوق و شرایطی باشند که قبل از همه گیری پیشنهاد شده بود، دشوار است.
این در حالی است که اقتصاددانان نگران تاثیرات ناگهانی افزایش دستمزدها هستند و این در حالی است که شرکتها در تلاش برای پر کردن بیش از ۱۰ میلیون شغل خالی هستند.
این در گزارش در پایان میگوید که اگر کارفرمایان در آمریکا دستمزدها را برای جذب کارگر افزایش دهند، ممکن است به نوبه خود مجبور شوند هزینههای نیروی کار بالاتر را در قالب قیمتهای بالاتر به مصرف کنندگان منتقل کنند؛ این میتواند تورم را حتی بیشتر کند.